Shihanouk Ville

PUBLISHED ON NOV 18, 2009 / 1 MIN READ — CAMBODIA, TRIP2009

Jees, taas on viime päivityksestä kulunut hetkonen. Tultiin siis bussilla Siem Reapista Phnom Phnemiin. Bussimatkasta sen verran että Phil Collins darra oli erittäin lähellä. Täällä bussikuskeilla on tapana töötätä aina kun joku ohitetaan, ja täällähän ohitetaan aina kun eteen tulee jokin. Sillä miten lujaa edessäoleva ajaa ei ole mitään merkitystä. Tuolla reilun viiden tunnin reissulla kuultiin bussin torvea varovasti arvioiden noin 500 kertaa, joten tappi otsassa kasvoi melko pitkäksi.

Phnom Phnemissä jaettiin kahden argentiinalaisen kanssa tuktuk lakesidelle, jossa paikallinen backpacker ghetto sijaitsee. Otettiin huone Number 9 nimisestä guest housesta. Huone oli välttävässä kunnossa ja meille juuri sopiva. Hintaa huoneelle tuli 4 taalaa yöltä. Meno backpacker ghetossa oli vähän jännä. Huumeita, killing fieldsiä ja ampumarataa pushattiin joka suunnasta. Kulmilla majaili myös valtavan suuri määrä afrikasta tänne tulleita kavereita, ja kuten arvata saattaa pojat eivät suinkaan olleet reppureissulla vaan pyörittämässä erilaisia bisneksiä. Nukuttiin guest housessa kaksi yötä ennen kuin napattiin bussi tänne Shihanouk Villeen. Ai niin ja käytiin katsomassa myös Madventureistakin tuttu Foreign Correspondents Club, eli tuttavallisemmin FCC.

Shihanouk Ville vaikuttaa upealta paikalta. Rantaa on silmän kantamattomiin, vesi on kirkasta ja hiekka hienoa. Kelitkin ovat meitä suosineet ja juuri sateita ei ole Cambodiassa nähty. Otettiin guest house tästä erään rannan läheisyydesta, mutta vaihdamme paikkaa heti kun löydämme sopuhintaisia rantabungaloweja. Ehkäpä nyt sitten saa vähän väriä pintaan. :) Varsinkin kun paikka vaikuttaa toistaiseksi aika hiljaiselta, mikä sopii ainakin minulle aivan loistavasti. Täällä varmaan vierähtää tovi sillä ollaan tässä viime aikoina matkattu melkoisen paljon. Viisumiakin on viellä kolmisen viikkoa jäljellä.

Ai niin tämä blogi olisi varmasti mukavampaa luettavaa, mikäli saisin kuvia laitettua joukkoon, mutta nettiyhteydet tuppaavat olemaan täällä erittäin huonoja. Valitan.