Rokotuksia

PUBLISHED ON AUG 24, 2009 — TRIP2009, VALMISTELUT

Noniin alkaa tuo reissu tuolla muutaman kuukauden päässä lähestyä ja ajattelin pistää pientä päivitystä. Tarkalleen reissuun taitaa olla 65 päivää jäljellä.

Tänään kävin iskemässä vähän rokotetta hihaan paikallisella matkailuklinikalla. Kuten arvata saattaa, ei visiitti tullut taas ihan halvaksi mut pitäähän sitä lääketeollisuutta ja heidän patetenttejaan tukea kun tässä kuitenkin ollaan rahamiehiä. Maksukuitista luntaten voin todeta että hintaa tuli yhteensä 155 euroa, joka sisälsi seuraavaa:

  • Twinrix-rokote (A- ja B-hepatiitti) ensimmäinen piikki kolmesta á 50€
  • Japanin aivokuume rokote, ensimmäinen kahdesta á 44€
  • Lääkärin vastaanotto max. 20 min 50€
  • Toimistomaksu 10€
  • Rokotuskortti 1€
  • Reseptit malarian estolääkitykseen sekä lavantautirokotteeseen (DOXIMYCIN ja VIVOTIF)

Hepatiitti-rokotetta lukuunottamatta muut rokotteet ovat lähinnä varmuuden vuoksi sillä toistaiseksi tarkoituksena ei kuitenkaan ole viettää viidakossa tai maaseudulla pidempiä aikoja. Noita lentäviä ötököitä nyt kuitenkin on joka paikassa, joten rokotteet on hyvä olla kunnossa. Seuraava satsi rokotteita otetaan 28.9, jolloin sairaanhoitaja iskee olkalihakseen Twinrixin toisen annoksen sekä Japanin aivokuumeen toisen piikin. Tällöin pitäisi kuitenkin päästä hieman halvemmalla sillä kyseisessä puljussa sairaanhoitajat ottavat “vain” 18€ pistopalkkion. Aika kultainen pistos saa olla tolla hinnalla.

Tapaamani lääkäri oli oikein mukava ja asiantunteva. Suustaan valmis kaveri oli sen verran kova “myyntimies” että sai minut jopa osallistumaan ripulitautien etiologia tutkimukseen. Pitääkin siis antaa ulostenäytteet ennen ja jälkeen reissun. No jos reissunpäältä sattuu jokin vipeltäjä jäämään vatsaan niin eiköhän se huomata sitten viimeistään noissa testeissä ja tuleepahan osallistuttua tieteelliseen tutkimukseen.

Vielä riittää tekemistä ennen reissua, mutta niistä sitten myöhemmin lisää.

PS. Tuli tuossa muuten elokuun alussa käytyä Espanjassa Madridissa vähän matkakuumetta lievittämässä. Kivasti reissu meni, vaikka täysin kielivammanen kyseisessä maassa olenkin. Madridissa oli lämmin, ihmiset olivat ystävällisiä ja hintatasokin oli edullisempi kuin Suomessa (toisaalta niin on suurimmassa osassa maista). Suosittelen lämpimästi Madridissa käymistä, mielestäni mukavampi kaupunki kuin suosittu Barcelona, vaikka sitä rantaa ei ihan niin lähettyvillä olekkaan. Galleriassa muutama kuva reissulta.