Muutos suunnitelmiin

PUBLISHED ON NOV 11, 2009 — THAILAND, TRIP2009

Saavuttiin tänne Bangkokiin viime yönä kolmen aikoihin. Bussimatka oli yhtä helvettiä. V.I.P bussi up my ass. No ei siinä bussi oli ehkä verrattavissa Suomen expressbusseihin mutta ei niissä ole mukavaa matkustaa kellon ympäri. Pelle Miljoonaki vois muistella Goan aikojaan ennen ku menee mainosteleen iisistiicoolii. Lisäksi täällä on olemassa myös oikeasti hienoja busseja joissa on tyyliin lentokoneiden bisnesluokkien istuimet ja runsaasti tilaa. Selkä siinä vain on kovilla, eikä toivoakaan että saisi nukuttua. Minäkin hölmö luulin itseäni hyväksi nukkujaksi.

Tänään meillä oli tarkoituksena löytää Campodian suurlähetystö täältä mutta eihän me lopulta sitä löydetty. Mentiin mestoille ensin jokiveneellä ja sitten metrolla. Varsinkin metro täällä on todella siisti, varmaankin siksi että se on niin uusi. Täällä ei myöskään metrossa tarvinnut snorkkelia ja räpylöitä kuten kuulemma kotona Helsingissä. Metrolinjoja täällä on kaksi ja meidän guest housen sijainti ei suosi kumpaakaan mutta tulipahan testattua.

Mentiin siis metrolla lähimmälle asemalle ja todettiin että siellä nousi taloja kuin sieniä sateella. Käveltiin varmaan tunnin verran mutta ei löydetty fiksua reittiä sijaintiin jossa kartan mukaan suurlähetystö oli. Löydettiin kuitenkin paikallinen Carrefour ja käytiin siellä vähän ostoksilla. Todella edullisia vaatteita olisi sieltä saanut. Mukaan tarttui kuitenkin vain vettä ja muutama donitsi.

No sitten nykyhetkeen. Ollaan täällä vakkarimestassa My New Housessa ja koitetaan tässä säätää viisumeita Cambodiaan. Päätettiin tossa kiertää hieman ajan puutteesta johtuen maat järjestyksessä Cambodia - Vietnam - Laos. Ongelmaksi tässä muodostuu se että pitäisi ottaa express visa koska viikonloppu lähestyy uhkaavasti tai sitten vaihtoehtoisesti on-arrival visa rajalta mutta siellä kuulemma ukotetaan turisteja naamakertoimen perusteella. Meillähän tunnetusti ne kertoimet ei ole kunnossa, joten ehkä on varmempaa vain maksella muutama sata bahtia enemmän ja saada se viisumi päivässä. Nettiviisumissakin kestää sen kolme päivää. Perhanan viikonloput!

Pitäisi myös säätää kuljetusta rajalle, sillä nää valmiit paketit on usein melkoista scheissea kuten ensimmäisen kappaleen avautumisesta voi kuvitella. Lonely Planetista tai Wikitravelista voi lueskella lisää jos kiinnostaa. Junalla ja bussilla pääsee tuonne Aranyaprathetin raja-asemalle täältä Bangkokista, mutta pitää tässä nyt viellä sumplia hintoja ja hermoja. Luultavasti valtion bussilla mennään sillä ne on halpoja ja hyviä. Junakin olisi mielenkiintoinen kokemus ja varmasti mukavampi matkustusmuoto, mutta tuo matka rajalle ei ole kuin vaivaiset 5 tuntia. Cambodiassa ensimmäinen etappi rajan jälkeen lienee Siem Reap.

Palaillaan syssymmällä!