Koh Tao

PUBLISHED ON NOV 10, 2009 / 1 MIN READ — THAILAND, TRIP2009

Terve!

Tultiin tosiaan eilen tänne pienemmälle Koh Taon saarelle, sillä meillä oli tänne jo valmiiksi lauttaliput. Löydettiin suht ok bungalow hintaan 250BHT yö. Bungalowissa oli oma suihku, vessa tuuletin ja jopa televisio. Lisäksi lemmikkeinä vähän muurahaisia ja yksi noin 10 cm pitkä tuhatjalkainen. No mitäpä pienistä kun hintakin oli kohdallaan. Käytiin vielä samana iltana syömässä ja ostamassa liput Bangkokiin.

Tämä Koh Taon saari on huomattavasti pienempi kuin Koh Phan-gan ja siten myös hieman rauhallisempi. Jengi tulee käytännössä tänne sukeltamaan tai suorittamaan sukelluskortteja. Itseltä jää sukelluskurssit käymättä sillä en sillä kortilla Suomessa mitään tee. Lisäksi täällä on off-sesonki päällä, joten jengiä ei ole juuri lainkaan. Toisaalta naapurisaarella eilen oleet half-moon partytkin saattavat osaltaan vaikuttaa väkimäärään.

Kirjoittelen tätä blogipostausta nyt rantaravintolan ilmaisesta wlanista. Tämä yhteys onkin huomattavasti parempi kuin edellisellä saarella. Tultiin tähän syömään aamupalaa ennen matkapäivää. Check-outattiin äsken pois bungalowista ja odotellaan tässä vielä että saadaan pyykit takaisin tuossa puolen päivän aikoihin. Pitää käydä hakemassa vielä vähän evästä sillä matkaa täältä bangkokiin on aikataulun mukaan noin 13h, mutta harvemmin ne aikataulut täällä pitää. Reitti kulkee täältä Koh Taolta Chumponiin lautalla ja Chumponista Bangkokiin bussilla.

Bangkokissa on tarkoituksena hommata viisumit Laosiin. Aikaa operaatioon kuluu luultavasti 2-3 päivää. Siitä sitten lähdetään ehkä Chiang Maihin tai sitten suoraan rajalle ja Laosiin. Laosissa pitäisi sitten olla vähän halvempaa kuin Thaimaassa, mutta saapa nyt nähdä. Kyllä ihmiset täälläkin ovat persoja rahalle ja turistia ukotetaan aina kun se on vain mahdollista.

Säästä sen verran että Koh Phanganilla satoi 3 päivää putkeen ja nyt viimeiset 2 päivää on ollut aurinkoista. Lämmintähän täällä on aina. Seuraava päivitys sitten varmaan Bangkokista, kun sielä pari päivää pitää aikaa tappaa.