Hankintoja

PUBLISHED ON AUG 24, 2009 — TRIP2009, VALMISTELUT

Terve taas!

Kirjoittelen tässä nyt pari postausta kerralla kun kerrankin on aikaa. Kesätyöt alkavat olla lopuillaan (onneksi) ja kohta pitäisi taas ilmottautua kursseille. Ihan mukava palata opiskelujen pariin kun on noita hanttihommia paiskinut melkoisesti. Nooh ovatpahan ainakin rahoittaneet opiskeluni ja tulevan reissun.

Reissua varten olen tehnyt joitakin hankintoja. Ostin jo kesäkuussa otsalampun, mikrokuitupyyhkeen sekä pari rahavyötä. Otsalamppu on valovoimainen Petzl Tikka Plus joka lähti tarjouksesta mukaan hintaan 21.90€. Perusteluina otsalampulle on pieni koko ja se että käytettäessä molemmat kädet ovat vapaina. Rahavöitä ostin kaksi. Ensimmäinen vöistä on perinteinen lantiomallinen vesitiivis rahavyö, johon mahtuu passi ja lentoliput jne. Toinen on normaali vyö jossa vaan sattuu takana olemaan vetoketjullinen säilytystila, johon voi käytännössä pistää vain seteleitä rullalle. Tarkkoja hintoja en vöille muista mutta molemmat olivat alle 10€. Toivottavasti ovat kestäviä ja tulevat tarpeen.

Heinäkuun lopussa kävin Helsingin Kilroy Travelsin toimistolla ostamassa Goudan Super matkavakuutuksen. Hintaa vakuutukselle tuli muistaakseni 135€ ja se kattaa myös extremelajeissa (esim. laskuvarjo- ja benjihypyt sekä laitesukellus) sattuneet tapaturmat.

Viime viikolla tein suuremman hankinnan ja ostin Asus Eeepc 1000HE miniläppärin. Tosin tämän olisin ostanut myös vaikka reissuun ei tulisikaan lähdettyä. Hintaa koneelle kertyi 372€ ja risat. Minulla oli jo aikaisemmin laitokselta käytössä Asus Eeepc 900, mutta valitettavasti kyseinen kone on liian huono päivittäiseen käyttöön. Laitoksen koneessa akku kestää vain reilun tunnin ja prosessorikin on niin hidas että satunnaisia jumitteluja esiintyy.

Eeepc 1000HE koneeseen olen ollut erittäin tyytyväinen. Akku kestää hyvin, noin 7.5h wlan käytöllä (Windowsilla mahdollisesti jopa enemmän, en ole testannut) ja Intelin n280 atom prosessorikin on huomattavasti celeronia nopeampi. Asensin heti kättelyssä mukana tulleen Windows XP Home käyttöjärjestelmän rinnalle Crunchbang linuxin. Crunchbang onkin erittäin miellytävä ja kevyt ubuntu-pohjainen distribuutio, joka käyttää window managerina Openboxia. Pienellä säätämisellä kaikki koneen komponentit saakin toimimaan moitteetta. Openbox vakuutti minut niin, että asensin sen myös pöytäkoneeseeni.

Vielä pitäisi reissua varten vaihtaa hyvin palvellut 1st genreration iPod nano uudempaan versioon. Kyseinen soitin toimii vieläkin moitteetta, mutta kolmen vuoden käytön jälkeen akku alkaa olla finaalissa. Metsästänkin nyt mahdollisimman halvalla uusinta iPod nanoa 8 gigaisena.

Suurimmat hankinnat ennen reissua taitaakin olla takana, ehkä ipodia lukuunottamatta. Rahaa on mennyt melkoisesti, mutta osa hankinnoista olisi ollut edessä muutenkin.