Angkor Wat

PUBLISHED ON NOV 16, 2009 — CAMBODIA, TRIP2009

Eilen oli jälleen sarjassa aikainen herätys. Herätyskello soi 04:30, eli huomattavasti ennen paikallisten kukkojen laulua. Olimme edellispäivänä sopineet Janin ja Geoffin kanssa että aikainen herätys, jotta näkisimme auringon nousun paikan päällä. Sovimme samalla erään tuktuk-kuskin kanssa, että hän kierrättää meidät päätemppeleillä hintaan 15 taalaa. Tässä vaiheessa on ehkää syytä huomauttaa että temppeleille on matkaa ehkä 15 kilometriä ja siellä kiertelyyn menee helposti 20 kilometria. Lisäksi kuski oli koko ajan meidän käytettävissämme.

Matkalla temppelialueelle huomasimme, ettemme suinkaan olleet ainoita joilla oli sama idea mielessä. Ei tämä nyt sinäänsä mikään yllätys ollut, sillä Angkor Wat lienee Cambodian suurin turistikohde ja koko kansakunnan suuri ylpeyden aihe. Varsinkin japanilaisia alueella oli paljon. Toisaalta härmää emme kuulleet sanakaan koko kierroksen aikana. Sisäänpääsy alueelle maksaa 20 taalaa päivä. Lippuja voi myös ostaa kolmeksi päiväksi tai viikoksi ja tällöin saa tietenkin alennusta hinnasta. Meille riitti kuitenkin yhden päivän lippu sillä ryhmän keskimääräinen koulutus arkeologiassa jäänee muutamaan Indiana Jones leffaan. Tullessani maahan ajattelin jopa passaavani Angkor Watin, mutta nyt myöhemmin voin sanoa että onneksi en tehnyt niin.

Temppelit olivat todella vakuuttavia ja sain ihan hyviä kuviakin otettua. Valittavasti internetyhteys on täällä guest housella niin hidas, etten jaksa alkaa uploadaamaan kuvia. Pahasti näyttääkin siltä että tuo homma jää vasta kotimaahan. Kiersimme kaiken kaikkiaan kahdeksan temppeliä ja aikaa tähän kului 7-8 tuntia. Hienoimmat temppeleistä olivat Angkor Wat, Ta Keo ja Ta Prohm. Angor Wat oli suuri ja vaikuttava, Ta Keo nousi 50 metrin korkeuteen ja huipulle oli palkitsevaa kiivetä ja Ta Prohm oli viidakonsyömä temppelirykelmä.

Jos muuttaisin kierroksessa jotain, niin se olisi järjestys jossa temppelit kierretiin. Angkor Wat käytiin ensimmäisenä vaikka kyseessä oli vakuuttavin ja suurin temppeli kaikista. Olen enemmän ihminen, joka tykkää jättää parhaat viimeiseksi ja se olisi ollut todellinen grand finale kierrokselle.

Seuraavaksi suunnitelmissa on bussimatka Cambodian pääkaupunkiin Phnom Pheniin, joten luultavasti seuraava blogientryt tulevat sieltä. Bussi lähtee parin tunnin sisään ja matka kestää viitisen tuntia.