Aikaeroa…

PUBLISHED ON OCT 30, 2009 / 2 MIN READ — THAILAND, TRIP2009

Joo no kuten arvata saattaa suunnitelmat koneessa nukkumisesta jäivät suunnittelun asteelle ja eilinen päivä meni pitkälti nukkuessa. Heräsin reippaana urheilijanuorukaisena paikallista aikaa 03:00, pirteänä kuin peipponen. No turha siinä sitten enää yrittää nukkua. Aloitin siinä sitten lukemaan matkalukemiseksi hankkimaani kirjaa Rakkaudella Hynynen. Kirja ei ollut pitkä ja luin sen läpi suoraan. Mitään mahdottoman fiksua sanomista Hynysellä nyt ei ollut, mutta ei tämä hirveänä yllätyksenä tullut. Muutaman kerran hörähdin kunnon nauruunkin. :)

No kirjan luettuani kävin suihkussa ja suuntasin ulos kävelylle. Kävin vähän tiedustelemassa maastoa ja seuraavaa guest housea. Vahva vaihtoehto on My House tuossa vähän kauempana Khao San Roadista. Kuulemma hyvä mesta mutta myös harmittavan suosittu.

Tuosta nykyisesta guest housesta pari sanaa. Olen ainakin toistaiseksi ollut vielä ihan tyytyväinen valintaan vaikka vähän ylihinnoiltetu tuo ikkunaton selli onkin. Aamupala tosin on lähinnä brittejä palveleva, itse en ole totunut vetämään paahtoleipää hillolla sekä nakkeja ja grillattua lihaa kananmunan kanssa. Brenkku ei tietenkään kuulu hintaan kuuluvaan aamiaseen mutta tarjotut mehut olivat sanoinkuvaamattoman hyviä. Ei ole pelkoa että Suomesta saisi mitään vastaavaa vaikka itse puristaisi hedelmistä. Myös itse huone on ihan pätevä. Kaaostien meteli ei ainakaan näin viikolla kuulu huoneeseen, vaikka ihan vieressä ollaankin. Suurinta meteliä pitävät guest housen muut asukkaat, joista osa tuntuu liikkuvan norsulla käytävillä. Ääni on ainakin sen mukaista.

Bangkok, eli kavereiden kesken Krungthep mahanakhon amonratanakosin mahintara ayuthaya mahadilok popnopparat ratchathani burirom udomratchaniwet mahasathan amonpiman avatansathit sakkathattiya witsanukamprasit, on kuten arvata saattaa helvetin suuri kaupunki, joten ei pienintäkään toivoa että olisia aikaa katsastaa koko kaupunki. Yksi huonokin puoli kaupungista on löytyny, nimittäin julkisen liikenteen puute. Länsimaissa tämän kokoluokan miljoonakaupungeissa on yleensä vähintäänkin vakuuttava metroverkosto, bangkokissa metrolinjoja on kaksi. Lisäksi on viellä kaksi skytrain linjaa. No ongelma ei sinäänsä länkkärille ole suuri sillä taxia, tuk tukia ja motoa on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Hihastarepiöitä riittää, mutta niihin tottuu yllättävän nopeasti. Paras on olla luomatta minkäänlaista kontaktia kyseiseen henkilöön. Jos erehdyt katsomaan hello misteriä kohti, voit olla varma ettet pääse hänestä eroon seuraavaan 20 metriin.

Tänään oli suunnitelmissa napata cabi MBK ostoskeskukseen mutta jostain syystä alkoi laiskottamaan, joten menenkin luultavasti vaan apostolinkyydillä joelle. Yllättävän nopeasti aurinko täällä tarttuu. En ollut eilen montaakaan tuntia kiertelemässä ja illalla huomasin jo että pienet t-paidan rajat oli jo tullut. Toistaiseksi aurinkorasvat ovat tehneet tehtävänsä ja mitään palamisen merkkejä ei vielä ole näkyvissä.

Lopuksi täytyy vielä mainostaa tätä internetkahvilaa, jota käytän. Helposti voi kytkeä oman läppärin kiinni ja noi paikan koneetkin näyttävät suht asiallisilta. Turvallisinta kuitenkin käyttää tätä omaa läppäriä sillä ei noista tiedä mitä keyloggereita niihin on asennettu. Paras asia tässä kahvilassa on kuitenkin edullisen hinnan lisäksi se, että seinällä on suurimpien turistimaiden kelloja ja Ruotsin kellon joku on vienyt mukanaan :D Ruotsalaisia täällä on todella paljon, samoin brittejä ja ausseja. Olen törmännyt vain yhteen suomalaiseen pariskuntaan täällä.

Mutta jospa sitä tästä lähtisi juomaan yhden pullollisen elämän eliksiiriä. Siiderimiehille tiedoksi että puhun oluesta, joka on täällä juuri sopivan edullista.