Matkan suunnittelu edistyy

PUBLISHED ON OCT 9, 2011 — INDONESIA, TRIP2011

Pitkästä aikaa on jotain kerrottavaa matkasta. Olen tässä jonkin aikaa jo pohtinut, että mitä paikkoja käyn katsomassa Indonesiassa. Indonesia on valtavan kokoinen ja kunnollisen infran puuttuessa matkustaminen on hidasta. Lisäksi minulla on vain kuukausi aikaa matkustaa, joten joudun lentämään pidemmät etäisyydet. Mielenkiintoisia kohteita ovat muun muassa Togianin saaret Sulawesillä, Gili saaret ja Lombok, Komodon saari sekä Sumatran Lake Toba. Kaikkeen ei missään tapauksessa riitä aika, joten joudun valitsemaan listalta yhden tai kaksi paikkaa.

Olen tässä jokusen päivän katsellut Indonesian sisäisiä lentoja ja niiden hintoja. Lennot ovat varsin inhimillisen hintaisia, mutta ongelmaksi on muodostunut se ettei luottokortillani onnistu lentojen varaaminen. En oikein tiedä missä vika on ja olen lukenut pallontallaajista että muilla on ollut samoja ongelmia. Kaikki toimii varaamisessa hyvin siihen asti kun verkkopankista pitäisi palata takaisin lentoyhtiön sivuille. Tällöin tulee aina ilmoitus että maksaminen epäonnistui. Kuulemma lennot ovat edullisia ostaa suoraan tiskiltäkin, mutta haluan varmistaa että mahdun heti seuraavan päivän lennolle. Lopulta kuitenkin sain Batavia Air:lta liput ostettua. Tämäkin onnistui varmasti pelkästään sen takia että kyseinen lafka käytti luottokorttimaksuihin paypallia. No loppu hyvin kaikki hyvin ja lippu on nyt hankittu.

Mikäli lentoni ovat ajallaan, olen Jakartassa 19.12 klo: 23.50, ja tarkoitus olisi ehtiä aamu seitsemän lennolle Medaniin. Medanissa luultavasti joudun nukkumaan univelkaa pois sillä siinä vaiheessa on takana matkustamista jo reippaasti. Kaikki riippuu siitä miten hyvin saan nukuttua lennolla Lontoosta Singaporeen tai vaihtoehtoisesti Jakartan kentällä. Medanista suuntaan sitten kulkuvälineellä X kohti Parapatia ja lake Tobaa. Lake Toban lisäksi piipahdan mahdollisesti gili saarilla tai jossakin muualla, mutta vain aika näyttää onnistunko siinä ollenkaan. Tämän pidemmälle en matkaa ole suunnitellut, enkä aio suunnitellakkaan.

Välihuomautuksena sain myös passini uusittua. Alunperin tarkoitukseni oli uusia passi mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa, mutta sitten lentoja varaillessani tajusin että minun on syötettävä passin numero lentoyhtiölle. No ei auttanut muu kuin käydä Pasilan poliisilaitoksella uusimassa passi. Hintaa lystille tuli 53€ + passikuvien hinta jota en nyt tähän hätään muista. Palvelu asemalla oli poliisimaisen töykeää, mutta passin sai kolmessa päivässä. Lisäksi kävin hankkimassa uuden vedenpitävän pussin, sillä vanha taisi jäädä viime reissulla Don detille Laosiin.