Uutta reissua pukkaa

PUBLISHED ON AUG 14, 2011 / 1 MIN READ — TRIP2011, VALMISTELUT

Morjensta pöytään!

Long time no see, long time no ABC. Tässä on taas kesä ja osa kevättä lusittu duunissa ja vielä on muutama viikko jäljellä. Syksyn kurssit ovat vielä edessä mutta katse kääntyy jo talven reissuun. Viime talvi tuli vietettyä Suomessa, joten nyt on taas aika päästä lämpimään. En kuitenkaan pysty ottamaan omaa lomaa lipastolta, joten reissuun on nyt käytettävissä vain tuo noin kuukausi mitä joululomaa yliopistolta on. Olen tässä muutamat päivät katsellut lentoja Aasiaan. Valitettavan kalliita tuppaavat olemaan tuolla joulun alla, mutta minkäs teet.

Tänään onneksi löysin ok hintaiset lennot hyvillä vaihtoajoilla Helsingistä Jakartaan. Lystille tuli hintaa 880€, joka ei mielestäni ole mahdottoman kova hinta kun ottaa huomioon ajankohdan. Lento on 18.12 Helsingistä Lontoon kautta Singaporeen ja sieltä lopulta Jakartaan. Saman homman teen käänteisessä järjestyksessä 18.1 ja lopulta 19.1 minun pitäisi olla taas Helsingissä. Fiksuimmat sen nyt jo tajusivatkin mutta kerrottakoon penaalin tylsemmille kynille että talven reissun kohde on siis Indonesia. Tai no oikeammin vain pieni osa Indonesiasta, sillä aikaa on sen verran vähän ja maalla pinta-alaa pauttiarallaa saman verran kuin Euroopalla. Seuraavaksi pitäisikin tehdä vähän researchia ja päättää missä päin Indonesiaa haluan lomani viettää. Valitettavan monta mielenkiintoista kohdetta Indonesiasta löytyy, luonnollisesti aivan eri puolilla maata. Onneksi maan sisäiset lennot pitäisi olla melko edullisia. Pikaisella tsekkauksella ainakin Air Asia lennättää Denpasariin ja Medaniin n. 35e per suunta.

Muista hankinnoista mainittakoon uusi rinkka. Bongasin netistä tarjouksen Deuter Futura Pro 42 rinkasta ja pitihän se sitten poistaa. Vanha haltini koki kovia viime reissulla kun kambodzalainen rotta päätti syödä itsensä rinkan läpi muutamaan otteeseen. Nooh jospa tämä uudempi rinkka kestäisi pidempään. Vielä pitää hoitaa lennot Jakartasta paikkaan X, uusia passi ja tiedustella vähän rokotuspoliittisia asioita YTHS:ltä. Passin uusimisen jätän kyllä mahdollisimman viime tinkaan kun ne perkeleet eivät nykyään ole voimassa kuin sen viisi vuotta. Muuten hankinnat taitavat olla aika pitkälti tehtyjä jo edellisen reissun jäljiltä. Tällä kertaa taidan lopettaa tähän mutta eiköhän tässä vielä palailla ennen kuin reissu alkaa, ja jos ei niin reissun päältä sitten viimeistään.