Jungle Beach

PUBLISHED ON DEC 18, 2009 — TRIP2009, VIETNAM

Terve!

No niin sairaudet ovat takana ja matka kulkee kohti uusia tuulia. Alunperin meidän oli tarkoitus lähteä jo eilen yöjunalla kohti Nah Trangia, mutta juna oli loppuunmyyty. Saatiin kuitenkin istumapaikat aamujunaan. Aamujuna lähti 05:30, joten tiedossa oli aikainen herätys… Tai kuten lopulta päätettiin, eli skipataan nukkuminen ja keskitytään olennaiseen. Tässä kontekstissa olennainen tarkoittaa kaljanjuontia. Viikko Saigonissa on vierähtäny nopeasti, mutta nyt on aika jatkaa siirtymistä sillä reissua on enää kuukauden päivät jäljellä.

Saavuimme Nha Trangiin joskus yhden jälkeen iltapäivällä. Itse junamatka meni leppoisasti nukkuen. Nha Trang on Saigonia huomattavasti pienempi kaupunki, mutta asuuhan sielläkin yli 300000 ihmistä. Niin kovin pieniä kyläpahasia tässä maassa ei olekkaan, sillä onhan tämä maailman 13. väkirikkain valtio. Nha Trangissa emme tehneet muuta kuin katsastimme yhden vasta-avatun hotellin ja söimme. Tämän jälkeen alkoi välitön säätö jotta pääsisimme Junge Beachille.

Jungle Beachille on Nha Trangista matkaa noin 80 kilometriä, ja tämä taittui näppärästi taksilla noin puoleentoista tuntiin.  Jungle Beachilla voi valita majansa erilaisista bungaloweista ja huoneista. Myös hienompia villa -tyyppisiä majoitusratkaisuja löytyy. Me napattiin iso bungalowi melko läheltä rantaa. Hintaa tälle huville tulee noin 15 euroa yöltä, joka tosin sisältää aamupalan, lounaan ja päivällisen. Mikäli pystyy pitämään näppinsä erossa oluesta, niin täällä eläminen tulee melko edulliseksi.

Valitettavasti saapuessamme pelimestoille, oli aurinko jo laskenut. Tämän takia emme ole vielä nähneet paikkaa koko komeudessaan. Huomenna on kuitenkin uusi päivä ja eiköhän tuohon Etelä-Kiinan mereenkin tule pulahdettua. Rantaviivaahan täällä on meille varattuna kolmisen kilometriä, eli taidetaan justjust kaikki mahtua samaan aikaan rannalle. :)