Juomiskulttuureista

PUBLISHED ON DEC 9, 2009 / 1 MIN READ — CAMBODIA, TRIP2009

Viellä ollaan täällä Phon Penhissä, tosin viisumit Vietnamiin on jo hankittu. Huomenna alkaa siirtyminen kohti Vietnamia.

Mutta sitten itse asiaan. Me suomalaisethan tunnetusti olemme kovia juomaan viinaa, tai niin ainakin luulin.  Todellisuus paljastui minulle karvaasti eilen, sillä lähdettiin Janin kanssa ottamaan muussia paikallisten kämpille. Alkuun kerättiin kolehti ja yksi paikallisista lähti hakemaan keissin bisseä ja paistettua kanaa. Itse juominen tapahtuu seuraavalla tavalla. Kaikille osaanottajille jaetaan muovituopit, joihin pannaan isot jääkuutiot. Tämän jälkeen kaikille kaadetaan lasit täyteen olutta ja odotetaan minuutti tai kaksi että jääkuutio viilentää lämpimän oluen. Tämän jälkeen skoolataan porukalla ja mukillinen olutta vedetään ykkösellä alas. Tämän jälkeen lasit täytetään välittömästi. Itseasiassa kerran luulin etten ollut edes juonut lasiani tyhjäksi, sillä se oli täynnä olutta suurin piirtein samaan aikaan kun sain laskettua sen lattialle.

Tätä kaavaa sitten toistetaan ilman suurempia taukoja, kunnes jengi alkaa putoamaan tai sitten olut loppuu. Eilen onneksi oli vain yksi keissi olutta, joka tyhjenikin kivasti alle tuntiin. Paikallisten tavasta kitata mekongia en ala tässä edes selittämään. Täytyy vaan sanoa että se on uskomatonta miten paljon nämä fyysisesti pienet ihmiset pystyvät juomaan alkoholia. No hauskaa oli koko illan ja se on pääasia. :D

Seuraavaksi on tarkoitus mennä tekemään kauppaa bussilipuista Saigoniin. Haluaisin tehdä matkan paatilla, mutten taida uskaltaa kun on jo niin monta huonoa kokemusta noista paattimatkoista täällä päin. Minulla vaan ei ole sitä vaadittavaa merikarhun vatsaa. Bussilla matkustaminenkin on vähintäänkin ärsyttävää, ainaisen tööttäilyn takia, mutta onneksi sillä perille pääsee huomattavasti nopeammin.