Phnom Pehn part 2

PUBLISHED ON DEC 6, 2009 — CAMBODIA, TRIP2009

Huomenta pöytään!

Lähdettiin sitten eilen Shihanoukvillestä takaisin tänne Phnom Pehniin. Matka oli taas vaihteeksi yhtä helvettiä, lähinnä siksi etten ymmärtänyt sanaakaan paikallisesta stand-up komiikasta tai karaokesta. Ja molempiahan luukutettiin kuin viimeistä päivää. Matkustaminen on ihanaa, mutta siirtyminen paikasta a paikkaan b on lähes poikkeuksesta perseestä. Matkassa meni reilu viitisen tuntia, joka ei tosin ole mitään, ja lopulta saavuttiin Phnom Pehniin. Täältä napattiin tuktuk lakesidelle ja mentiin randomilla number 10 guest houseen. Maksetaan perus huoneesta suihkulla 4 taalaa yö, eli ei siis juuri mitään.

Tänään oli vuorossa shoppailukierros, sillä jani tarvitsi uuden mp3-soittimen ja nokian vanhanmallisen laturin. Onneksi molemmat löytyivät suht kivuttomasti. :) Ollaan tässä kierrelty vähän myös tätä toista backpackerghettoa psar o russein lähistöllä. Hieman hektisempi paikka tämä o kuin tuo lakeside, mutta hinnat ovat huokeita täälläkin. Illalla on tarkoitus mennä katsastamaan FCC myös sisältä, häppärin pitäisi alkaa siellä viideltä.

Ollaan tässä samalla vähän pohdittu noita viisumeita. Vietnamin viisumi on suomalaiselle melkoisen kallis, ja ei edes välttämätön mikäli on maassa vain sen 15 päivää. Luultavasti tällä hetkellä päädytään siihen, että viisumi jää hankkimatta. Sen verran selvitin jo että Laosiin saa viisumin myös rajalta, joten sitäkään en luultavammin hommaa etukäteen. Joka tapauksessa tässä tulee lähdettyä Vietnamiin ja Ho Chi Minh Cityyn muutaman päivän sisällä, tai viimeistään viikon sisään.

Hyvät itsenäisyyspäivät sinne kotisuomeen!