Koh Ru

PUBLISHED ON DEC 1, 2009 / 2 MIN READ — CAMBODIA, TRIP2009

Aluksi pahoitteluni puutteellisesta informaatiosta viimeiseltä viikolta. Matka tuli vähän yllätysnopeasti ja tämän takia en kerinnyt kirjoittelemaan sähköposteja tai blogiin mitään. Valitettavasti saarella ei ole sähköjä, eivätkä gsm-verkotkaan yllä sinne asti. Veneestä lähetin tekstiviestin äitille, mutten tiedä menikö viesti koskaan perille. Toivottavasti meni. Olen siis ollut viimeisen viikon täydellisessä uutispimennossa. Tällä kertaa olen päiväreissulla mantereen puolella, ja tarkoitukseni on nostaa rahaa ja käydä piipahtamassa netissä. Päivittäinhän täältä pääsisi mantereella käymään mutta välttelen viimeiseen asti näitä venereissuja, kun jostain syystä mahani menee melkein aina sekaisin.

Itse saari on kuin paratiisista. Koko saarella on kaksi guest housea, ja molemmat eripuolilla saarta. Itse asiassa en ole viellä vaivautunut edes käymään toisella puolella saarta, mutta teen sen ennen kuin täältä lähdemme. Meillä on bungalowi varattuna pe-la väliseen yöhön asti, joten viitisen yötä saarella tulee viellä vietettyä. Saarella ei ole muuta tekemistä kuin riippumatossa makailu, auringonotto ja levyttäminen. :D Juuri sopiva saari siis meikäläiselle. Päivärytmiä ylläpitää ravintolan aukioloajat. Sähköä saarella on ilta kuudesta noin puoleen yöhön. Eläminen saarella on hyvin rentoa, vain asukkaat vaihtuvat silloin tällöin. Ainakin tämä guest house on käytännössä koko ajan bookattu täyteen. Täällä on myös mukava suomalainen kaveri Miki töissä.

Pahoittelen että blogientry on tältäosin myös melkoisen lyhyt, mutta minulla ei varsinaisesti ole uutta kerrottavaa. Päivärytmini menee seuraavan kaavan mukaan. Herään 9-10 aikoihin ja käyn aamupalalla. Tämän jälkeen otan aurinkoa tai makaan hammockissa lueskellen kirjaa kunnes syön taas hieman ennen kolmea. Tämän jälkeen yleensä pelaan korttia tai heitän sikaa tai makaan riippumatossa kunnes on päivällisen/iltapalan aika. Kuten arvata saattaa kaloreita täällä ei, satunnaisia uintireissuja lukuunottamatta, kulu lainkaan.

Meidän viisumit menevät vanhaksi 13.12, ja sitä ennen pitää viellä tehdä päätöksiä tulevan suhteen. Vaihtoehtoja on kaksi, mennä Vietnamiin vain 15 päiväksi tai sitten anoa 30 päivän turistiviisumi. Laosiin viisumin joutuu joka tapauksessa anomaan ja siinä vierähtää varmaan viimeiset päivät pääkaupungissa ennen siirtymistä Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin. Tällä hetkellä olen kääntymässä ensiksi mainittuun, sillä se sopii aikatauluuni paremmin. Jani ei vielä tiedä mitä tekee, mutta hänellä aikataulu onkin vapaampi kun paluulentoa ei ole bookattu. Ilmoittelen tarkemmin suunnitelmistani kun tiedän enemmän, mutta ainakin nyt 5.12 asti olemme tällä Koh Run pikkusaarella.